• Marije

Tropenjaren?


Als ik de website open zie ik hoe lang geleden het alweer is sinds ik iets nieuws geschreven heb en er is zoveel gebeurd. Tja, olijfboerin, mede-eigenaar van een heus olijfolie restaurant en twee kleine koters opvoeden. Teveel op mijn schouders? Jazeker, maar erg? Nee! De beste keuze die ik heb gemaakt is het volgen van mijn hart. En dat valt echt niet mee. Investeren, leven van een Portugees minimum inkomen en altijd bezig met de zaak en het land. Vooral het land heeft veel meegemaakt. We zitten in een niet makkelijk olijfgebied. dichterbij de kust en superveel last van olijfvliegen.

Zoals aangegeven gestart met een nieuw onderzoek tegen de olijfvlieg maar helaas blijven de resultaten uit. Wederom een groot gedeelte van onze gaard ondanks alle noodzakelijke biologische middelen getroffen door de vlieg. En omdat wij afhankelijk zijn van derden voor persen kunnen we niet tijdig persen om verder kwaad te voorkomen. Er moet nog zoveel gebeuren hier....maar we gaan door. Eens zal die eigen pers er komen en kunnen we gaan voor kwaliteit uit centraal Portugal. Nooit opgeven!

Om in ieder geval wat rust op de gaard te krijgen heb ik de administratie verhuisd naar een eigen plek in Coimbra. "Officina do Azeite" is geboren. Een plek waar alle olijfoliën in een wijnkast op 18 graden gekoeld staan en waar ik proeverijen kan geven en in alle rust kan werken aan de online kant van onze zaken!

A Nossa! Op ons, zeg ik dan!


74 views

© 2018 by Marije Passos -  Privacy Statement  -  Algemene voorwaarden workshops