top of page

Over Marianna Devetzoglou

Founder OLEOSOPHIA

Mijn avonturen in de olijfolie wereld begonnen toen ik mijn huidige man, George leerde kennen. Ik was een stadsmeisje, geboren en getogen in Athene, Griekenland, zonder enige achtergrond in olijfolie. Als gevolg daarvan consumeerde mijn familie elke olijfolie die in de supermarkt verkrijgbaar was. Toen ik George ontmoette en zijn geboortestad zag, maakte ik kennis met de olijfbomen - de oogst, de verwerking, de aroma's! Ik proefde iets totaal anders; iets zo uniek dat het mijn leven veranderde!

Dus liet ik mijn carrière in de fysica achter me, werd gecertificeerd olijfolie-sommelier en richtte OLEOSOPHIA op om mijn nieuwe liefde voor olijfolie met de wereld te delen en te laten zien hoe het onze gezondheid, onze gastronomie en onze levenskwaliteit kan veranderen!

Omdat ik in de schoenen van de gemiddelde consument heb gestaan (en ik was eigenlijk een van de slechtste!), deel ik graag mijn kennis over de kunst en wetenschap die olijfolie is en over het proeven van olijfolie met consumenten en professionals, om zo olijfolie ambassadeurs te creëren!

Door mijn rondleidingen, proeverijen en activiteiten wil ik:

 

  • bewustmaking van extra olijfolie van eerste persing, het unieke karakter en de voedingswaarde ervan.

  • Het bestrijden van misinformatie van de consument door onjuiste etikettering en gebrek aan kennis.

  • Mensen inspireren tot een gezondere levensstijl, geïnspireerd door het mediterrane dieet met extra olijfolie van de eerste persing van hoge kwaliteit als kern.

  • een referentiepunt zijn voor olijfolie-toerisme, als een authentieke en levensveranderende ervaring die je voor altijd verbindt met het land, het product en de mensen.

Ik ben altijd op zoek naar nieuwe partnerschappen, nieuwe manieren waarop EVOO ons algemeen welzijn verbetert, nieuwe producenten om hun olijfolie variëteiten te bewonderen en nieuwe hulpmiddelen om EVOO tot je beste vriend te maken!

Marianna_Devetzoglou_Profile.jpg
Expertise - Aanbod Kennis:
OLEOSOPHIA table setting view.jpg

Farmtours Griekenland

olive tasting greece.jpeg

Educatie

foodpairing greece.jpeg

Foodpairing

tasting at Oleosophia.jpg

Commerce 

Locatie:
bottom of page