• Marije

Op de innovatie traktoer ;-)


Soms vallen dingen op zijn plek. Zo zijn we voor eigen gaard al heel lang op zoek naar de oplossing voor de olijfvlieg en vandaag valt dan ineens een mailtje in mijn inbox of onze boerderij een nieuw biologisch middel wil gaan uitproberen. En dat nota bene uit Hawaii? Nou ja, daar zit de desbetreffende onderzoeker nu dan.. Met mijn "sommelier pet" op weet ik hoe belangrijk kwaliteit van de vrucht is maar met mijn "boerinnen pet" op weet ik hoe kostbaar het is om met een kleine boomgaard dit te bereiken. Zo werkten wij met een biologisch middel dat zo'n 4 euro de liter kost en we zo'n 200 liter nodig hebben op een oogst. Alleen dit goedje verhoogt de maakprijs voor een kleine oogst al met zo'n 60 cent! Dit soort investeringen zijn noodzakelijk maar gewoonweg te kostbaar. Dus innoveren we en proberen we alternatieven betaalbare oplossingen te vinden. Heel spannend allemaal!

Daarnaast is er een leuke beweging van jonge boeren in Noorden van Portugal gestart en mag ik inhaken om te leren. Met 1 van de beste productiefaciliteiten uit Portugal en een aangesloten universiteit zal komende periode met name de kennis op dit vakgebied gaan versterken. Binnenkort meer over deze beweging.

Ook werk ik met een andere ontwerper en olijfolieproducent aan een verpakkingsconcept voor de professionele keuken en hebben we hiervoor een onderzoekje gestart. Mocht je mee willen werken, vul dan even deze vragenlijst in. Alvast dank!

Vragenlijst olijfolie gebruik

Tenslotte: 9 Juni en 14 Juni zijn nog wat workshop plaatsen vrij. Hopelijk tot dan!

https://www.facebook.com/pg/evoosommelier/events/


46 views

© 2018 by Marije Passos -  Privacy Statement  -  Algemene voorwaarden workshops