• Marije

Olijfolie wedstrijden


De beste olijfolie ter wereld, winnaar van competitie "blabla" en andersom: "Schrijf je in voor de meest prestigieuze wedstrijd, blabla".

Met regelmaat krijg ik dit soort mailtjes binnen om mij te doen overtuigen mee te doen aan een wedstrijd of een olijfolie te kopen. In de regel zijn winnende olijfoliën ook prachtig maar voor mij is er gewoonweg geen beste van de wereld.

Net als wijn heb je een voorkeur qua smaak en soort maar geen wedstrijd doet mij overtuigen om een olie wel/niet te kopen maar de meesten van ons doen dit juist wel. Als producent is dat lastig, want ja, het is leuk en spannend om je olie te laten beoordelen door echte kenners maar helaas worden de wedstrijden dus steeds meer de graadmeter voor ondernemers en consumenten. Niet meedoen equals "niet goed genoeg" en dat is natuurlijk flauwekul. Een competitie kost een producent aan deelname alleen al honderden euro's en dus zijn velen dus selectief met deelnemen.

Laat je als consument niet misleiden om af te gaan op "winnaarsmarketing" en verdiep je in wat er achterop een label staat (oogstdatum, eigenschappen, olijfsoort, etc)

De eerstvolgende grote wedstrijd is de NYIOOC. Wil je weten hoe dat in zijn werking gaat (en dat is best interessant) kun je dit volgen op http://nyoliveoil.com/competition/

#wedstrijd #olijfolie #debeste

55 views

© 2018 by Marije Passos -  Privacy Statement  -  Algemene voorwaarden workshops